Kapcsolódó receptek
Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta (2015-ös országtorta újragondolása gluténmentesen)
A Somlói revolúciónál is egyszerűbben elkészíthető országtorta következik: a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta. A torta jellemzői: két vékony, csokoládés-mandulás piskóta lapok közé rejtett sárgabarack zselé, melyre vastag karamell mousse réteg kerül. Ezt megkoronázandó került rá egy karamell glazúr is. Nem kell félnünk attól, hogy ez a torta túl édes lenne, hiszen a tömény édes ízeket tökéletesen […]
Pizzatészta alaprecept (glutén- és tejmentes)
A pizza népszerűségét szerintem nem kell magyarázni. Az viszont már érdemelne néhány szót, hogy ha gluténérzékenyként szeretnénk pizzázni, a lehetőségek száma jelentősen csökken. Ezért jó, ha van a tarsolyunkban egy jól bevált és kipróbált pizza alaprecept gluténmentes és tejmentes verzióban is. Pizzatészta alaprecept (glutén- és tejmentes) hozzávalók: 185 ml langyos víz 1 csomag (7 g) […]
Különleges fokhagyma krémleves
A fokhagyma sokkal több, mint étel: igazából élet-elixírként is lehet rá tekinteni, csak nem isszuk, hanem esszük. De várjunk csak! Leves formájában is csodálatos! Úgyhogy lássunk most egy különleges fokhagyma krémlevest! Különleges fokhagyma krémleves hozzávalók: 4 fej fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj 50 g laktózmentes vaj vagy kókuszzsír 1 nagyobb vöröshagyma 1 szál póréhagyma 1 kg […]