Pezsgőkrémes macaron
Kapcsolódó receptek
Benedek tojás (Eggs Benedict)
A Benedek tojás egy igen laktató villásreggeli, ami New York-ból indult hódító útjára. A fogás legfőbb ismérve a buggyantott tojás, amit nyakon öntenek hollandi mártással, mindezt egy félbe vágott angol muffinra (jobb híján pirítósra) fektetett, sült baconre helyezve. Valóban olyan finom, mint amilyen jól hangzik! A buggyantott tojás elkészítése tény, hogy egy kis gyakorlást igényel, […]
Sült padlizsán joghurtos öntettel
Szereted a padlizsánt, de nem tudod hogyan fogj hozzá otthon? Ez az egyik legjobb és egyben legegyszerűbb elkészítési módja a padlizsánnak! A sütőben karamellizálódva nyeri el az igazi zamatát. A padlizsán egyfajta szivacsként funkcionál, minden ízt magába szív. Imádja a fokhagymát, és remekül illik hozzá valamilyen zsíros, krémes öntet. Mi ebben a receptben natúr joghurtot […]
Diós-narancsos tuile
A tuile (ejtsd: tüill) egy vékony, roppanós kis desszert, amit önmagában is fogyaszthatunk, vagy különböző tányérdesszertek dekorációs elemeként is használhatjuk. Gyakran hajlított változatban láthatjuk. Ez már csak a külcsíny miatt lehet érdekes, az ízét nem befolyásolja. A milotai mézes grillázstorta díszítéséhez is ezt a diós-narancsos tuile-t használjuk. Diós-narancsos tuile hozzávalók: 65 ml frissen facsart narancslé […]