Párolt lilakáposzta hozzávalók:
1 fej lilakáposzta
1 fej vöröshagyma
2 ek napraforgóolaj
2 ek kristálycukor
1 ek 10%-os ételecet
1 tk őrölt kömény
só, bors
Párolt lilakáposzta elkészítése:
1. A lilakáposztát legyaluljuk (vagy lereszeljük), jól besózzuk, összekeverjük és legalább fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
2. Lábasban olajat hevítünk, a felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
3. A káposztát kinyomkodjuk és rátesszük a hagymára. Hozzáadjuk a cukrot, ecetet, köményt, és még ízlés szerint sót és borsot ha szükséges.
4. Jól keverjük össze, majd lefedve 40 percig pároljuk.
Tipp: ha szeretjük, 1-2 dl vörösbort is adhatunk a káposztához, mielőtt fedő alatt elkezdjük a párolást.
Tipp2: Ünnepi kacsasültet ajánlunk mellé 🙂