Paradicsomos gnocchi
Kapcsolódó receptek
Joghurtos eperkrémleves
A gyümölcslevesek közkedvelt változatai a különböző krémlevesek. Ezek közül is kitűnik az eperkrémleves, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a kertben szedett friss eperből készül. Azonban nem mindenkinek áll a rendelkezésére kert, eper meg pláne, ezért a receptet fagyasztott eperrel írtuk meg. Eper helyett bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. Joghurtos eperkrémleves hozzávalók: 500 g fagyasztott eper 300 […]
Croquembouche (profiterol)
A croquembouche nem más, mint egy jókora adag töltött profiterol, karamellel összeragasztva, ezzel tornyot formálva. Ez a „torta” minden ünnepi asztal fő éke lehet. Fokozva a karamellás ízélményt ehhez a recepthez karamellás krémet választottunk. Croquembouche (profiterol) hozzávalók: Az égetett tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g […]
Vaníliás főzött krém (tortába, kosárkához és cupcake-hez)
Amilyen unalmasnak tűnhet a vanília mint íz, olyan csodás ez a vaníliás főzött krém, ami tökéletes tölteléke lehet tortáknak és szelet süteményeknek. Stabilitása miatt kiváló burkolókrém és cupcake díszítőkrém válhat belőle. Ezt a krémet használom az oroszkrém tortáimhoz, és a gyümölcsös kosárkákhoz is. Vaníliás főzött krém hozzávalók: 500 ml laktózmentes tej 50 g kristálycukor 2 […]