Pándi Meggytorta (2009-es ország tortája újragondolva, gluténmentesen)
Kapcsolódó receptek
Shakshuka – az izraeli lecsó
Egy igazán kiadós reggeli étel, melyben minden benne van, amire a szervezetnek szüksége van, hogy kellő energiánk legyen egész délelőtt: rost (zöldségek, fehérje (tojásfehérje), zsír (tojássárgája, olaj). Most egy nagyon „alap” shakshuka receptet mutatunk be, de csak úgy mint a magyar lecsót, ezt is lehet turbózni padlizsánnal, spenóttal, csípős paprikával, cukkinivel stb. Shakshuka – az […]
Túróval töltött cukkini paradicsomszósszal – vegetáriánus recept
Tévedés, hogy a töltött, csőben sült zöldségek csak akkor lehetnek finomak, hogy ha húst használunk a töltelékhez. Most mutatunk egy csodálatos, húsmentes töltött cukkini receptet. Túróval töltött cukkini paradicsomszósszal hozzávalók: 2 db közepes méretű cukkini 250 g laktózmentes túró 100 g laktózmentes ömlesztett sajt 1 marék fekete olívabogyó (kihagyható) 250 g koktélparadicsom 1 kis fej […]
Ropogós sült csülök
A németek egyik legjobb találmánya a ropogós bőrű, szaftos húsú sült csülök. Aminek a kulcsa a ropogósra sült bőr. Ropogós sült csülök hozzávalók: 1 nagyobb egész csülök (kb 1,5-2 kg) 2 db babérlevél 4-6 gerezd fokhagyma 1 nagyobb fej vöröshagyma 10 szem feketebors 1 ek só 3 dl sör (elhagyható) 2 ek sertészsír víz Ropogós […]