A friss hozzávalókból készült egyszerű zöldséglevesnek nincs párja: rengeteg mikrotápanyagot juttat be a szervezetbe, miközben a zöldségek lassú felszívódású szénhidrát tartalma hosszú időre laktat. Ne feledjük azt sem, hogy nagyban segít a folyadékháztartásunk optimális szinten tartásában is. Ínyencek is imádni fogják!
Nyári zöldségleves hozzávalók:
200 g sárgarépa
200 g zöldborsó
3 szál újhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 L zöldség alaplé (leveskockából)
só, bors
120 g gluténmentes levestészta
2 evőkanál olívaolaj
Nyári zöldségleves elkészítés:
1. A zöldségeket megmossuk, a répát felkockázzuk, az újhagymát karikára, a vöröshagymát apróra vágjuk.
2. Egy lábasban olajat hevítünk, megdinszteljük a hagymákat, majd hozzá adjuk a többi zöldséget is.
3. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 20-25 percig főzzük, közepes lángon.
4. Közben lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát, és a végén tegyük bele a zöldséglevesbe.
Kalóriatartalom:
Kb. 30 kcal/100 gramm