Ez a narancskenyér igazi téli hangulatú sütemény: kívül a kérge enyhén roppan, belül puha és szaftos, tele a friss narancs ízzel. Tökéletes egy bögre forró tea, vagy kávé mellé.
A recepthez szükséged lesz majd egy kevés narancslekvárra is. Ha nem találsz a boltban, ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted magadnak, otthon: narancslekvár recept.

Narancskenyér glutén-és laktózmentesen hozzávalók:
1 kezeletlen narancs reszelt héja
230 g kristálycukor
230 g puha laktózmentes vaj
4 tojás
fékl tk vanília paszta
6 ek narancslekvár
4 ek laktózmentes tej
380 g gluténmentes liszt
1 tk sütőpor
A díszítéshez:
100 g porcukor
pár csepp narancs vagy citromlé

Narancskenyér glutén-és laktózmentesen elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy kenyérformát kikenünk vajjal és vékonyan meghintjük liszttel.
2. A narancshéjat morzsoljuk össze a kristálycukorral, így kioldódnak az aromák a citrushéjból. Hozzáadjuk a puha vajhoz, majd világosra, habosra keverjük.
3. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, ezután belekerülhet a vanília, a narancslekvár és a tej.
TIPP: ha a narancslekvár nagyon darabos, turmixoljuk le!
4. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és csomómentesre keverjük. Öntsük a tésztát a kenyérformába, és az előmelegített sütőben 90 percig sütjük. Ha a sütési idő végefelé nagyon pirulna a narancskenyér teteje, fedjük le alufóliával és így süssük készre.
5. Az elkészült narancskenyeret rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd a narancsos mázzal leöntve díszítjük. Vastag szeletekre vágva tálaljuk.