Mandulatorta
Kapcsolódó receptek
Glutén- és laktózmentes tejszelet („Kinder” szelet)
„Sajnos ezt sem ehetem” című rovatunk legújabb részében megpróbáljuk felidézni, a Kinder tejszelet ízvilágát ebben a süteményben. Így az intoleranciában szenvedők is élvezhetik ezt (az amúgy nagyon finom) a krémes desszertet. Glutén- és laktózmentes tejszelet hozzávalók: A kakaós tésztához: 8 db tojás 200 g kristálycukor 6 ek víz 80 g laktózmentes vaj/margarin 300 g gluténmentes […]
Citromos macaron
A fanyar citromos töltelék és a már-már túl édes macaron tökéletes találkozása a citromos macaron, melyben az ízek remekül kiegészítik egymást. Citromos macaron hozzávalók: A macaron tésztához: 150 g porcukor 150 g őrölt mandula 2×55 g tojásfehérje 150 g kristálycukor 38 g szénsavmentes ásványvíz (a klóros csapvizet hanyagoljuk) 2 csepp citromsárga gél ételfesték A töltelékhez: […]
Forró csoki felnőtteknek
Hagyományos forró csoki receptünk után, amely nem csak a gyerekek, de az egész család kedvence, úgy határoztunk kedveskedünk nektek egy alkoholos – felnőttes – forró csokival, ami üvegekbe töltve kítűnő kézműves ajándék is lehet! Forró csoki felnőtteknek hozzávalók: 30 g holland kakaópor 1 L laktózmentes vagy növényi tej 1 csipet őrölt fahéj 20 g porcukor […]