Mákos piskóta: puha, könnyű, nincs benne túl sok mák ami elnehezíti.
Mákos piskóta hozzávalók:
6 db tojás
70 g porcukor
100 ml napraforgóolaj vagy kókuszvaj
55 g gluténmentes liszt
25 g darált mák
1 csomag (8 g) sütőpor
1 citrom reszelt héja
Mákos piskóta elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk a porcukorral, belekeverjük a lisztet, a sütőport, a citromhéjat, a mákot és az olajat.
3. A tojásfehérjét nem túl kemény, de stabil habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a mákos masszába.
4. 21 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral. Beleöntjük a tésztát.
5. Tűpróbáig sütjük. Sütőből kivéve sütőpapírra fejjel lefelé borítjuk, és úgy hagyjuk a formában kihűlni. Így nem fog összeesni a piskóta.
6. Kihűlve szeletelhető, tölthető a kedvenc krémünkkel. Citromkrémmel töltve a legfinomabb.
Kalóriatartalom:
Kb. 300 kcal/100 gramm