Madártejtorta (2007-es országtorta újragondolva, mentes verzióban)
Kapcsolódó receptek
Jalebi
Ez a fánk szerű, olajban sült, cukorszirupban áztatott desszert nagyon közkedvelt street food Indiában. A cukorszirupot kardamommal, sáfránnyal és rózsavízzel is szokás ízesíteni, de mivel ezek nem feltétlenül találhatóak meg minden magyar háztartásban, egy egyszerűbb fűszerezést választottunk. Igazi kalóriabomba, amiből tényleg nem lehet sokat enni egyszerre, annyira édes, de mindenképp érdemes elkészíteni és megkóstolni. A […]
Óriás creme brulee, szakácsfáklya nélkül (glutén és laktózmentes)
Ezt a creme brulee desszertet elkészíthetjük külön-külön kis kerámia edényekben, de ha spórolni szeretnénk a mosatlannal, elkészíthető egy nagy jénaiban is. Óriás creme brulee, szakácsfáklya nélkül (glutén és laktózmentes) hozzávalók: 1 l laktózmentes habtejszín 345 ml laktózmentes tej 1 tk vanília paszta 15 db tojássárgája 200 g kristálycukor nagy csipet só A karamellizáláshoz: 150 g […]
Mákos guba glutén-és laktózmentesen
A mi családunkban a mákos guba kifejezetten ünnepi sütemény. Főleg karácsony környékén készítjük, de az év bármely napján szívesen fogyasztjuk. Van aki ropogósan, szárazra sütve szereti, van aki szaftosan. Ezért ezt a receptet úgy alkottuk meg, hogy mindenki találjon a tálban az ízlésének megfelelő falatokat. Alul, ahol összegyűlik a tojásos-cukros tej, egy puha, szinte pudingos […]