Madártejtorta (2007-es országtorta újragondolva, mentes verzióban)
Kapcsolódó receptek
Bableves füstölt tarjával, tejfölösen
Lélekmelengető, sűrű, tápláló leves, a hideg őszi/téli napokra. Bableves füstölt tarjával, tejfölösen hozzávalók: 500 g füstölt tarja 1 nagyobb fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 3 szál répa 3 szál fehérrépa 1 kisebb zellergumó 1 kisebb karalábé 1 marék friss petrezselyem 2 ek napraforgó olaj 1 ek őrölt fűszerpaprika 1/2 tk őrölt kömény 1/2 tk majoranna […]
Édes chili lekvár
A chilit általában nem az édes ízekkel kombináljuk össze sem gondolatban, sem az ételeinkben, pedig lenyűgözően finom tud lenni édesen is. Lássuk! Édes chili lekvár hozzávalók: 8 db kápia paprika 10 db piros chilipaprika ujjnyi nagyságú friss gyömbér 8 gerezd fokhagyma 400 g hámozott paradicsom konzerv 750 g cukor 250 ml vörösborecet Édes chili lekvár […]
Croquembouche (profiterol)
A croquembouche nem más, mint egy jókora adag töltött profiterol, karamellel összeragasztva, ezzel tornyot formálva. Ez a „torta” minden ünnepi asztal fő éke lehet. Fokozva a karamellás ízélményt ehhez a recepthez karamellás krémet választottunk. Croquembouche (profiterol) hozzávalók: Az égetett tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g […]