Madártej glutén- és laktózmentesen
Desszertek

Madártej glutén- és laktózmentesen

A kedvenc hűsítő és ugyanakkor laktató nyári desszertjeink alfája és omegája, a madártej. Diétától és érzékenységtől/allergiától függően elkészíthető növényi alapú tej helyettesítővel, laktózmentes vagy sima tehéntejjel is.

Madártej glutén- és laktózmentesen
Madártej glutén- és laktózmentesen

Madártej glutén és laktózmentesen hozzávalók:

10 tojás
1 csipet só
1 L laktózmentes tej
100 g kristálycukor
1 csomag (40 g) vaníliás pudingpor

Madártej glutén- és laktózmentesen
Madártej glutén- és laktózmentesen

Madártej glutén és laktózmentesen elkészítése:

1. 800 ml laktózmentes tejet felforralunk. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját egyenlőre tegyük félre, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
2. Amikor a tej felforrt, lejjebb vesszük a lángot, és vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk a felvert habból (a víztől nem ragad rá a hab a kanálra). A forró tejbe tesszük. Fedjük le, és az újraforrástól számítva 1 percig pároljuk. A nagyobb hab-galuskákat fordítsuk meg és újabb 1 percig pároljuk. Amikor az ujjunkkal hozzáérünk a habhoz, és rugalmas állaga van, akkor átfőtt. Szűrőkanállal lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük. Folytassuk ezt a műveletet amíg a hab el nem fogy.
3. A tojássárgáját a maradék 200 ml tejjel, cukorral és pudingporral csomómentesre keverjük. Folyamatos kevergetés közben a forró tejbe öntjük. Továbbra is kevergessük, nehogy leégjen. Amikor felforrt, húzzuk le a lángról.
4. A madártej hidegen a legfinomabb, ezért tegyük hűtőbe egy éjszakára. Nálunk külön-külön szokás tárolni, de össze is önthetjük a habot a vaníliás szósszal.
5. Másnap mély tányérba szedjünk a vaníliaszószból, és bőven tegyünk rá habot is.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük