Kapcsolódó receptek
Tandoori csirke
A Tandoori csirke egy indiai étel, amelyet hagyományosan joghurtban pácolnak, majd forró tandoor sütőben sütnek, ami egy hengeres alakú agyag sütő, ami a földbe van „ágyazva” A tandoori csirke általában élénk színű, mert leggyakrabban színes fűszerek ízesítik, a joghurtos pár révén pedig ezek a színek szép kérget vonnak a húsra. A receptek változóak lehetnek, hiszen […]
Tökös lepény fokhagymás tejföllel
A tök az a jószág, ami különösebb törődés nélkül is képes burjánzani a kertben, rengeteg termést hozva. Ha a tökfőzeléken és a rántott tökön túl szeretnénk felhasználni, készítsünk belőle egy finom, puha tökös lepényt! Tökös lepény fokhagymás tejföllel hozzávalók: 2 db világos húsú tök (pl. patiszon) + víz a főzéshez 4 db tojás 300 g […]
Mogyoróvajas banánkenyér (glutén- és cukormentes)
Régebbi banánkenyér receptünk egy egészségesebb alternatíváját hoztuk el, hozzáadott cukor nélkül. Néhány tipp az elkészítés előtt: – Laktózmentes tej helyett használhatunk növényi tejet is. Így tejmentes lesz a banánkenyér. – A napraforgó olajat helyettesíthetjük olvasztott vajjal vagy margarinnal is. – Édesítőszer helyett 200 g kristálycukrot is használhatunk, ha a diétánk nem indokolja a cukor elhagyását. […]