Forró, krémes, édes felhangok, mégis sósan simogató ízek? Ez a kukoricás burgonyás krémleves. Szalonnát, bacont, csirkealaplét kihagyhatjuk és így vegetáriánus ételt kapunk. Az alaplét akkor zöldségalaplével helyettesítsük!
Kukoricás-burgonyás krémleves hozzávalók:
1 ek napraforgó olaj
100 g füstölt szalonna
300 g burgonya
400 g kukoricakonzerv
1 l csirkehúsleves vagy zöldség alaplé
500 ml tejszín
só, bors
A tálaláshoz:
pirított baconkockák
aprított újhagyma, vagy metélőhagyma
Kukoricás burgonyás krémleves elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk.
2. A szalonnát az olajon megpirítjuk, majd beletesszük a burgonyát, megsózva, fedő alatt 10 percig pároljuk.
3. Alaplével felöntjük, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor a leszűrt kukoricát és a tejszínt is beleöntjük, még 5 percig forraljuk.
4. Turmixxal vagy botmixerrel pépesítjük. A teljesen selymes hatásért leszűrhetjük.
5. Újhagymával és pirított baconnel tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 95 kcal/100 gramm