Remek választás a kókuszimádóknak a kókuszos tortakrém, melynek alapja a vaníliás főzött krém, amit kókuszreszelékkel tunningoltunk fel. Különleges süteményekhez és Bounty tortához is felhasználhatjuk.
Kókuszos tortakrém (tortákhoz és süteményekhez) hozzávalók:
400 ml laktózmentes tej
100 ml kókuszvíz vagy kókusztej (kihagyható, laktózmentes tejjel helyettesíthető)
2 csomag (80 g) vaníliás pudingpor
50 g kristálycukor
2 csomag (16 g) vaníliás cukor
200 g kókuszreszelék
200 g szobahőmérsékletű laktózmentes vaj/margarin
100 g porcukor
200 ml laktózmentes habtejszín
Kókuszos tortakrém (tortákhoz és süteményekhez) elkészítése:
1. Egy lábasba kimérjük a tejet, kókuszvizet/kókusztejet, a pudingport, a kétféle cukrot és a kókuszreszeléket. Folyamatos keverés közben felforraljuk. Nagyon sűrű lesz a massza, de azért csak kevergessük tovább, nehogy leégjen. Elég ha egyet rottyan, ekkor húzzuk le a lángról.
2. Öntsük át egy edénybe amiben majd ki tudjuk habosítani. A tetejére folpackot simítunk, így hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Miután kihűlt a puha vajjal/margarinnal és porcukorral jól kihabosítjuk. Végül felvert tejszínhabbal lazítjuk.
4. Azonnal felhasználható torták és sütemények díszítéséhez, töltéséhez, burkolásához.