Kínai mézes-mázas csirke
Kapcsolódó receptek
Tökös lepény fokhagymás tejföllel
A tök az a jószág, ami különösebb törődés nélkül is képes burjánzani a kertben, rengeteg termést hozva. Ha a tökfőzeléken és a rántott tökön túl szeretnénk felhasználni, készítsünk belőle egy finom, puha tökös lepényt! Tökös lepény fokhagymás tejföllel hozzávalók: 2 db világos húsú tök (pl. patiszon) + víz a főzéshez 4 db tojás 300 g […]
Habcsók
A habcsók egy méltán híres desszert, azonban az elkészítése nem lóverseny. Mind a hab felverése, és a sütése (szárítása) is időigényes folyamat, de kis odafigyeléssel mindig tökéletes habcsókot tudunk készíteni. Egy alapszabályt érdemes betartani: a tojásfehérje és a cukor aránya mindig 1:2! Tehát mindegy, hogy mennyi tojásfehérjét szeretnénk felhasználni, a cukor mennyisége mindig a duplája […]
Hogyan főzzünk rizst?
Általában mindenkinek van egy saját ízléshez tökéletesen illeszkedő rizsfőzési módszertana, aminek alapjait valahonnan eltanulta, aztán kikísérletezte a saját leginkább bevált megoldását. Most az alapvetően pergő, de nem kemény rizs főzési receptjét osztjuk meg, hátha nem így csináltad eddig, vagy épp most szeretnéd kitanulni. Egy kis érdekesség: thaiföldön élő ismerősünk rendszeresen kiakad attól, hogy Európában rizst […]