Kínai mézes-mázas csirke
Csirkés receptek

Kínai mézes-mázas csirke

A magyarok kedvenc kínai étele (ami egyébként nem kínai, de általában tőlük vesszük, készen) a mézes, ragacsos mázzal bevont, bundás csirkemell darabok. Sajnos a kifőzdékben általában nincs gluténmentes választék, de a receptünket követve mostantól Te is el tudod készíteni!

Kínai mézes-mázas csirke hozzávalók:

A hús előkészítéséhez:
1 kg csirkemell filé
1 ek 10%-os ételecet
1 tk só

A panírhoz:
150 g gluténmentes liszt
150 g étkezési keményítő
12 g szódabikarbóna
12 g só
400 ml víz

A mázhoz:
80 g méz
1 ek kristálycukor
1 ek gluténmentes szójaszósz

A sütéshez:
500 ml napraforgóolaj

A tálaláshoz:
párolt rizs
szezámmag
friss koriander

Kínai mézes-mázas csirke
Kínai mézes-mázas csirke

Kínai mézes-mázas csirke elkészítése:

1. A csirkemellet megmossuk és csíkokra vágjuk. Sóval és ecettel összekeverjük (ezeknek hús-puhító hatásuk van, sokkal omlósabb lesz a hús ha így készítjük), hagyjuk állni amíg a panírt elkészítjük.
2. A panír hozzávalóit csomómentesre keverjük. A csirkemell csíkokat megforgatjuk a nedves panírban, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
3. A máz hozzávalóit egy magas falú serpenyőben besűrítjük, karamellizáljuk. Amikor már nyúlós és ragacsos, beledobjuk a kisült bundás csirkemell csíkokat. Jól keverjük össze, hogy a máz mindenhol bevonja.
4. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal. Párolt rizzsel és friss korianderrel kínáljuk.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük