Karamellás flán
Kapcsolódó receptek
Édes bundáskenyér (francia pirítós)
Bundáskenyér édesen, ha egy igazán bőséges és laktató reggelire vágysz, de már unod a sós változatot. Édes bundáskenyér (francia pirítós) hozzávalók: 2 db tojás 1 tk vanília aroma 50 ml laktózmentes/növényi tej 1 csipet fahéj 4 szelet gluténmentes (vagy a diétánknak megfelelő) kenyér olaj a sütéshez A tálaláshoz: méz gyümölcsök ízlés szerint Édes bundáskenyér (francia […]
Csokoládé ganache
A ganache a csokoládé szerelmeseinek öröme! Tökéletes feltét sütemények, cupcake-ek és egyéb sütemények tetejére, de piskóta lapok közé töltve is. Nemcsak finom, de a ganache még kihűlés után is fényes marad, így ideális a bonyolult minták vagy díszítések elkészítéséhez. Ráadásul a házi csokoládé ganache elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: mindössze két összetevőre – csokoládéra és […]
Habcsók
A habcsók egy méltán híres desszert, azonban az elkészítése nem lóverseny. Mind a hab felverése, és a sütése (szárítása) is időigényes folyamat, de kis odafigyeléssel mindig tökéletes habcsókot tudunk készíteni. Egy alapszabályt érdemes betartani: a tojásfehérje és a cukor aránya mindig 1:2! Tehát mindegy, hogy mennyi tojásfehérjét szeretnénk felhasználni, a cukor mennyisége mindig a duplája […]