A muffin kakaós verzióban is lenyűgözően finom nyalánkság, amit hidegben-melegben is jól esik majszolni, de vendégváróként is nagy sikere szokott lenni. Érdemes jó minőségű kakaóport használni, mert az ízhatás úgy lesz teljes, ha ezen nem spórolunk!
Kakaós muffin hozzávalók:
2 tojás
250 ml laktózmentes tej
125 ml napraforgó olaj
1 ek vanília aroma
300 g gluténmentes liszt
200 g kristálycukor
70 g holland kakaópor
1 tk szódabikarbóna
csipet só
Kakaós muffin elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180°C fokra, alsó-felső programon. A muffin tepsit béleljük ki papírkapszlikkal.
2. A nedves hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
3. A száraz hozzávalókat egy másik tálban szintén elkeverjük, majd a kettőt egybe öntjük, simára keverjük.
4. A tésztát a muffin formákba adagoljuk. Nagyjából a háromnegyedéig töltsük meg a formákat.
5. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A tésztát felturbózhatjuk csokoládé darabokkal, vagy csak egyszerűen, porcukor szórással tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 290 kcal/100 gramm