Hólabda (kozák sapka) glutén- és laktózmentesen
Kapcsolódó receptek
Kókuszcsók
Amikor olyan receptet készítünk el, amiben csak a tojássárgára van szükség, mint például a madártej krémnél, mindig felmerül a kérdés: hogyan használjuk fel a megmaradt tojásfehérjét? Készülhet belőle svájci vajkrém, habcsók, macaron, pavlova, vagy ez a retro desszert, a kókuszcsók. Kókuszcsók hozzávalók: 120 g tojásfehérje (kb 4 tojásfehérje) 180 g porcukor 180 g kókuszreszelék Kókuszcsók […]
Képviselőfánk
Ha valóban el akarod kápráztatni a sütési tudományoddal az ismerősöket, akkor ezt a képviselőfánk receptet ki kell próbálnod, fejből meg kell tanulnod és álmodból felébresztve is bármikor készen kell állnod arra, hogy elkészítsd :). Képviselőfánk hozzávalók: A fánk tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g kristálycukor […]
Diós linzer (barna linzi)
A dió a karácsonyi konyha-forgatag alap kelléke, de a mi égövünkön a dió az alap élelmiszerek közé tartozik, így egész évben jó ötlet a linzertésztát egy kis dióval „felütni”. Mutatjuk, hogy hogyan! Diós linzer (barna linzi) hozzávalók: 300 g gluténmentes liszt 20 g darált dió 200 g laktózmentes vaj/margarin 100 g kristálycukor 1 tojás 1 […]