Ezekkel a hozzávalókkal a tészta-töltelék arány tökéletes lesz az almáspiténkben
Kapcsolódó receptek
Shakshuka – az izraeli lecsó
Egy igazán kiadós reggeli étel, melyben minden benne van, amire a szervezetnek szüksége van, hogy kellő energiánk legyen egész délelőtt: rost (zöldségek, fehérje (tojásfehérje), zsír (tojássárgája, olaj). Most egy nagyon „alap” shakshuka receptet mutatunk be, de csak úgy mint a magyar lecsót, ezt is lehet turbózni padlizsánnal, spenóttal, csípős paprikával, cukkinivel stb. Shakshuka – az […]
Lekváros piskótatekercs (glutén-és tejmentes) 🍑
A piskótatekercs méltán az egyik legkedveltebb a magyar háztartásokban: az omlós, édes piskóta tészta tölthető és egy kis ügyességgel göngyölhető is, így megkapjuk a nemcsak finomságáról, hanem szépségéről is híres piskótatekercset. Most az édes tészta ízével enyhe kontrasztot képező lekváros töltelékkel turbózott piskótatekercs receptjét hoztuk el neked. Lekváros piskótatekercs hozzávalók: 5 db tojás 100 g […]
Szatmári szilvatorta – 2008-as országtorta újragondolása mentes verzióban
A 2008-ban ország tortája díjat elnyert szatmári szilvatorta a különleges ízek kedvelőinek biztosan elnyerte a szívét. Aszalt szilvás-rumos piskóta, főzött csokoládékrém, főzött marcipánkrém, tejszínhab, pörkölt dió, és aszalt szilva díszítés tökéletes összhangja jellemzi ezt a tortát. És ugyebár, a névadó, a szatmári szilvapálinka, amit az isteni finom, szatmári szilvalekvár ízére cseréltünk le. Így az egész […]