A nyári befőzések, tartósítások forgatagában azon kaphatjuk magunkat, hogy mi is szeretnénk valamit eltenni, hogy hosszabb ideig élvezhessük a zöldségek, gyümölcsök ízét. Azonban nem mindenkinek van meg ehhez a szükséges tudása, ideje, eszköze, és nem utolsó sorban helye. Ezért most egy pofon egyszerű savanyított uborka receptet hoztunk el neked, amely nem igényel különösebb erőfeszítést, cserébe nem is áll el hónapokig a savanyúság a kamrapolcon. Hűtőszekrényben 3 hétig tárolhatod, de garantáltan hamarabb el fog fogyni.
Bármilyen zöldséggel elkészítheted, uborkával, kígyóuborkával, vékonyra szeletelt paprikával stb. Mi ezúttal vegyesen, kétféle uborkából készítettük el.
Gyors, roppanós ecetes uborka hozzávalók:
500 g uborka/kígyóuborka
200 ml víz
200 ml 10%-os ételecet
5 ek cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
1 ek só
10 db egész feketebors
1 db babérlevél
bármilyen egyéb, savanyúságokhoz használatos fűszernövény: kapor, mustármag, koriandermag
Gyors, roppanós ecetes uborka elkészítése:
1. Az uborkákat megmossuk és 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy nagyobb befőttes üvegbe tesszük.
2. Az összes többi hozzávalót egy lábasban felmelegítjük a tűzhelyen. Nem kell forralni, csak addig melegíteni amíg a cukor felolvad benne.
3. Ezzel a folyadékkal nyakon öntjük az uborkaszeleteket. Szorosan lezárjuk a tetejét, hagyjuk kihűlni, majd 3 napig hűtőszekrényben érleljük.
Kalóriatartalom:
Kb. 40 kcal/100 gramm