Ennek a gluténmentes, ropogós lapkenyérnek többféle elkészítési módja létezik. A magokat ízlésünk szerint váltogathatjuk, akár valamelyik ki is hagyható. Csak arra figyeljünk, hogy a száraz alapanyagok mennyisége meglegyen!
Gluténmentes ropogós kenyér hozzávalók:
155 g kukoricaliszt
45 g napraforgómag
25 g szezámmag
20 g tökmag
3 ek szárított rozmaring
1 ek só
3 ek olíva olaj
175 ml víz
1 tojás
Gluténmentes ropogós kenyér elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy, 21×30 cm nagyságú tepsivel azonos méretűre vágunk 2 sütőpapírt.
2. A száraz hozzávalókat össze öntjük, majd az olívaolajat, vizet, és tojást hozzáadva összegyúrjuk.
3. A tésztát a két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk úgy, hogy az egész tepsit kitöltse. Átemeljük a tepsibe, majd a tetején lévő sütőpapírt lehúzzuk róla. Késsel négyzet alakúra vágjuk (nem is kell teljesen elvágni, elég bejelölni rajta, így sütés után a bevágott vonalak mentén könnyedén eltörik majd), majd az előmelegített, forró sütőben kb 30 percet sütjük.
4. A sütés ideje mindig a sütőnk erősségétől függ. Amikor a lapkenyér szélei már pirulnak, a teteje pedig szilárd, akkor elkészült. Hagyjuk hűlni pár percet, majd daraboljuk fel a bevágások mentén.
Kalóriatartalom:
Kb. 250 kcal/100 gramm