Kapcsolódó receptek
Omlós sült csirkecombok 🍗
Miért javasoljuk a sült csirkecombot rendszeres fogyasztásra? Ahhoz képest, hogy a csirkecomb nem tartozik a drága húsok közé, bizony sokak kedvenc étke. Nem véletlenül: változatosan fűszerezhető, omlósan puhává süthető/főzhető, tápanyagban gazdag, laktató és egészséges étel. Négy évszakos alapanyaga a magyar konyhának is, így most egy alap sült csirkecomb recepttel kezdünk, a többi pedig a kreativitásra […]
Szatmári szilvatorta – 2008-as országtorta újragondolása mentes verzióban
A 2008-ban ország tortája díjat elnyert szatmári szilvatorta a különleges ízek kedvelőinek biztosan elnyerte a szívét. Aszalt szilvás-rumos piskóta, főzött csokoládékrém, főzött marcipánkrém, tejszínhab, pörkölt dió, és aszalt szilva díszítés tökéletes összhangja jellemzi ezt a tortát. És ugyebár, a névadó, a szatmári szilvapálinka, amit az isteni finom, szatmári szilvalekvár ízére cseréltünk le. Így az egész […]
Banánkenyér
Ha nálad is gyakori jelenség a megfeketedő banánok látványa, íme egy recept, hogy ne kelljen azokat se kidobnod. Puha, csokoládés banánkenyér, a túlérett banánok megmentője! Banánkenyér hozzávalók: 4 db érett banán (3 a tésztába, 1 a díszítéshez) 115 g laktózmentes vaj/margarin 150 g kristálycukor 2 tojás 125 g laktózmentes/növényi tej 1 tk vanília aroma 220 […]