Gőzgombóc
Kapcsolódó receptek
Joghurtos eperkrémleves
A gyümölcslevesek közkedvelt változatai a különböző krémlevesek. Ezek közül is kitűnik az eperkrémleves, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a kertben szedett friss eperből készül. Azonban nem mindenkinek áll a rendelkezésére kert, eper meg pláne, ezért a receptet fagyasztott eperrel írtuk meg. Eper helyett bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük. Joghurtos eperkrémleves hozzávalók: 500 g fagyasztott eper 300 […]
Diós linzer (barna linzi)
A dió a karácsonyi konyha-forgatag alap kelléke, de a mi égövünkön a dió az alap élelmiszerek közé tartozik, így egész évben jó ötlet a linzertésztát egy kis dióval „felütni”. Mutatjuk, hogy hogyan! Diós linzer (barna linzi) hozzávalók: 300 g gluténmentes liszt 20 g darált dió 200 g laktózmentes vaj/margarin 100 g kristálycukor 1 tojás 1 […]
Pándi Meggytorta (2009-es ország tortája újragondolva, gluténmentesen)
A 2009-ben ország tortája címet elnyerő Pándi meggytorta olyan ízekkel mutatkozott be, mint a meggy és a fehércsokoládé. A torta nem a helyiségről, hanem a magyarországon legelterjedtebb meggyfajtáról kapta a nevét, ez pedig a Pándy meggy. Meggyes piskóta, meggy „lekvár”, fehércsokoládés mascarpone krém jellemzik ezt a tortát, amit már az előző két nyertes tortánál is […]