Fekete ribizlis jégkrém
Kapcsolódó receptek
Csirke sóágyon sütve
Mindössze két hozzávaló kell ehhez a kívül ropogós bőrű, belül pedig szájban-szétomlós puha húsú sült csirkéhez. Só és csirke, ennyi! A varázslat pedig a sütőben történik. A kisült zsírt és nedvességet felszívja a só, és sütés közben visszapárologtatja a húsba. Ha szeretnénk, bedörzsölhetjük a húst fűszerekkel, vagy a belsejébe tehetünk citromkarikákat és egy csokor vegyes […]
Sárgarépa krémleves
Kijelenthetjük, hogy valószínűleg minden zöldségnek jobb íze van sütve, mint főzve. Hiba lenne kihagyni ezt a sárgarépa krémlevest, hiszen a sütőben karamellizálódott répa adja meg az igazi zamatát. Lélekmelengető, fűszeres és nagyon laktató, és nem utolsó sorban: vegán. Vegán sárgarépa krémleves hozzávalók: 500 g sárgarépa 1 nagyobb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 350 ml zöldség alaplé […]
Epres piskótatekercs
A csodás friss eprek egy újabb remek felhasználási módja! Epres piskótatekercs hozzávalók: 5 tojás 100 g gluténmentes liszt 1 csipet szódabikarbóna 100 g kristálycukor 500 g friss eper 500 ml laktózmentes habtejszín 2 csomag habfixáló 100 g porcukor Epres piskótatekercs elkészítése: 1. Elkészítjük az 5 tojásos világos piskótát normál méretű szögletes tepsiben. 2. Egy konyharuhát […]