Pofon egyszerű recept, amivel gyönyörűen lehet tortát vagy cupcake-et díszíteni, vagy akár macaront tölteni. Kitűnően színezhető, lehűtve pedig stabil krém lesz belőle. Fehércsoki helyett tej-vagy étcsokival is elkészíthető, de akár cukormentesen is, ha éppen arra lenne szükség.
Fehércsokoládés vajkrém hozzávalók
(egy 21 cm-es torta burkolásához elegendő mennyiség):
300 g fehércsokoládé
300 g vaj/margarin
Fehércsokoládés vajkrém elkészítése:
1. A csokoládét felolvasztjuk, majd kézi habverővel simára keverjük benne a szobahőrmérsékletű vajat/margarint. Ekkor a keverék túl meleg, le kell hűteni. Ezért hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
2. Hűtőből kivéve kihabosítjuk robotgéppel. Látni fogjuk, hogy gyönyörűen kifehéredik és megnő a térfogata. Állaga ekkor túl lágynak tűnhet, de lehűtve keményre dermed majd.
Fehércsokoládés vajkrém videón is:
@mardzsareta Válasz @dyjgeit8uewh részére Fehércsokis vajkrém 🤍 tortákhoz, süteményekhez, macaronhoz 🍰🎂🧁 #vajkrém #fehércsoki #fehércsokis #fehércsokisvajkrém #burkolókrém #fehércsokoládé #buttercream #buttercreamcake #buttercreamfrosting #receptvideó #tortakészitésfolyamata #tortakészítésfolyamata #cakeinthemaking #torta #cukrász #cukrászvagyok #fy #fyp #foryou #foryoupage #neked #nekedbe #nekedbelegyen #thisis4u #tortakrém #cukormentes #sugarfree #confectioner ♬ Aesthetic – Tollan Kim
Kalóriatartalom:
Kb. 450 kcal/100 gramm