Kapcsolódó receptek
Barackos túrókrém (tortába és süteményekhez) 🍰
A férjem kedvence a barackos-túrós torta. Ha megkérdezem tőle, milyen süti legyen, 10-ből 9-szer ez a válasz: túrósbarackooos! A túrókrém kellemesen fanyar, nem édesítjük túl, ezt a feladatot a barack darabok látják el. Légy kreatív, és bátran készítsd el barack helyett például eperrel, málnával, mangóval, erdei gyümölcsökkel! Barackos túrókrém hozzávalók (egy 23 cm átmérőjű 8 […]
Gluténmentes somlói galuska (az eredeti receptúra alapján)
Ez az ízig vérig magyar találmány/desszert sokak kedvence, mégis ritkán készítjük, mert lássuk be, nem a legegyszerűbb sütemények közé tartozik. Nem is az elkészítése miatt, hiszen abban különösebb nehézség nincsen, hanem inkább azért, mert sok összetevőből, hosszú idő alatt készül el. Ezért készítjük (legalábbis mi) inkább csak ünnepekkor, amikor „meg kell adni a módját”. Receptünket […]
Pörkölt
A magyar gasztronómia egyik fő alappillére: a pörkölt. A magyar konyhára nagyon igaz, hogy ha pörköltet tudsz készíteni, szinte bármit meg tudsz főzni. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyi ételünk kezdődik pörkölt alappal, úgy mint a gulyásleves, paprikáskrumpli, halászlé, krumplis tészta, borsópörkölt, karfiolpörkölt stb. Pörkölt hozzávalók: 1 kg sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 evőkanál fűszerpaprika […]