Eclair fánk
Kapcsolódó receptek
Viktória piskóta (Victoria sponge)
A Viktória piskóta neve becsapós lehet, mert ez a név nemcsak magát a piskótát jelenti, hanem az ebből készült, vajkrémmel és lekvárral töltött, tradicionális angol desszertet is. A sütemény Viktória királynőről kapta a nevét, aki az ötórai tea mellé gyakran előszeretettel fogyasztotta ezt a piskótát. Teadélutánra külön-külön kis sütőformában készítik, és egyesével töltik meg őket. […]
Kínai mézes-mázas csirke
A magyarok kedvenc kínai étele (ami egyébként nem kínai, de általában tőlük vesszük, készen) a mézes, ragacsos mázzal bevont, bundás csirkemell darabok. Sajnos a kifőzdékben általában nincs gluténmentes választék, de a receptünket követve mostantól Te is el tudod készíteni! Kínai mézes-mázas csirke hozzávalók: A hús előkészítéséhez: 1 kg csirkemell filé 1 ek 10%-os ételecet 1 […]
Ez most mindenki kedvence: zabkeksz (édes és sajtos verzióban is)
A zabkeksz a mentes konyhának is sarkalatos pontja: nagyüzemben készíthető, sokáig eláll (bár gyorsan elfogy), egészséges, hiszen a zab révén sok benne a rost, és nem mellékesen, mind sós, mind édes változatban elkészíthető. Nem túlzás a cím: ez a zabkeksz tényleg mindenki kedvence lesz. Most külön mutatjuk az édes és a sós (sajtos) verzió receptjeit. […]