Epres piskótatekercs – sütés, tekerés, kihűlés, töltés, evés – ez a helyes sorrend
Kapcsolódó receptek
Habroló glutén és laktózmentesen
Klasszikus retro sütemény, ami sosem megy ki a divatból! Ropogós leveles tészta, könnyű habbal töltve. Ez mindenki kedvence lesz! Habroló glutén és laktózmentesen hozzávalók: 500 g gluténmentes leveles tészta 3 tojásfehérje 120 g kristálycukor 1 tojássárgája a kenéshez Habroló glutén és laktózmentesen elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy sütőpapírral kibélelt tepsit […]
Almás palacsinta
A hagyományos palacsintánál könnyedebb, lényegesen gyümölcsösebb, és ami talán nem mellékes: jócskán kalóriaszegényebb palacsinta-verzió következik műsorunkban: Almás palacsinta hozzávalók: 2 db nagyobb vagy 4 db kisebb alma 1 db tojás 75 g gluténmentes liszt 1 csipet fahéj napraforgóolaj vagy kókuszzsír a sütéshez Almás palacsinta elkészítés: Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Nem kell kinyomkodni a levét. […]
Spenótos-csirkés lasagne
A lasagne eleve laktató mivoltját érdemes feldobni még egy szuperegészséges kiegészítővel, a spenóttal, miközben a darált húst csirkemellre is kiváltjuk. Zöld-utálók is imádni fogják! Spenótos-csirkés lasagne hozzávalók: 1 kg csirkemell filé 500 g spenót só, bors 3 gerezd fokagyma 1 ek ételízesítő vagy leveskocka 2 ek olívaolaj 1 csomag gluténmentes lasagne tészta A besamelhez: 100 […]