Epres, joghurtos, réteges sütemény
Kapcsolódó receptek
Paradicsomos-tonhalas tészta
Ezt a receptet a barátnőmtől tanultam. Ő igazán felturbózva, olívabogyóval és igazi parmezánnal megszórva tálalta nekem, penne tésztával. Azóta én is gyakran készítem, az egész család szereti. Használhatunk hozzá bármilyen tésztát, valamint elkészíthető csőben sütve is. Paradicsomos-tonhalas tészta hozzávalók: 3 db tonhalkonzerv (olajos változat) 1 közepes fej vöröshagyma 500 ml paradicsomszósz só, bors 1 kk […]
Virslis falatkák
A leveles tésztába göngyölt és pirosra sütött virslinek egyszerűen nincs párja. Virslis falatkák hozzávalók: 250 g gluténmentes leveles tészta 1 ek ketchup 1 ek mustár 5 db sertés virsli Sütés előtt: 1 felvert tojás 1 ek szezámmag Virslis falatkák elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. 2. A […]
Serpenyőben sült hal, citromos vajmártással
A hal legelterjedtebb fogyasztási módja az, ha ropogós bundában kirántjuk. De kánikulában nem feltétlenül van kedvünk a forró olaj mellett hosszan álldogálni, ezért most egy sokkal gyorsabban elkészíthető formáját mutatjuk a hal sütésnek: serpenyőben pár perc alatt készre sütjük, majd egy zöldfűszeres-vajas-citromos mártással meglocsolva tálaljuk. Serpenyőben sült hal, citromos vajmártással hozzávalók: 500 g fehér húsú […]