A gránátalma nemcsak nagyon trendi, hanem szépséges látványával is feldobja az egyszerű grillezett vagy sült csirkét. Így készítsd:
Egzotikus csirke gránátalmával hozzávalók
2 csirkemell-filé
2 gránátalma
10 dkg dió
1 kígyóuborka
1 csokor újhagyma
2 csokor bébi spenót
olívaolaj
1 citrom leve
gránátalmaszirup
Egzotikus csirke gránátalmával elkészítés
Grillezd meg a csirkemellet! Ízlés szerint apróbb csíkokra vághatod. Kevés zsiradékon, vajon vagy olívaolajon pirítsd meg a csirkemell-szeleteket először magas fokozaton addig, amíg meg nem barnul a külső felületük, majd pedig még 7-8 percig közepes lángon süsd!
Közben kevés sóval és borssal ízesítheted.
Készítsd el a gránátalma-salátát! Mosd meg, majd aprítsd fel a diót, a kígyóuborkát, az újhagymát, szedd levelekre a bébi spenótot!
A gránátalmákat vágd félbe, majd az apró kis bogyókat szedd ki belőlük, ezek kerüljenek a salátába! Végül a citrom levével, sóval és borssal ízesítsd!
Ha fogyni szeretnél, az olívaolajat és a gránátalmaszirupot elhagyhatod. A bébi spenót helyett használhatsz petrezselymet is.
Kalóriatartalom:
Kb. 120 kcal/100 gramm