Nincs olyan, hogy túl csokis egy csokiskeksz. Ezért a kiindulási pont kapásból az kell, hogy legyen, hogy a csokis kekszünk alapból duplacsokis. Kóstold meg és igazat fogsz adni!
Duplacsokis keksz hozzávalók:
125 g laktózmentes vaj
80 g kristálycukor
1 csomag (8 g) vaníliáscukor
1 tojás
170 g gluténmentes liszt
fél csomag (6 g) sütőpor
100 g holland kakaópor
nagy csipet só
100 g csokoládé csepp (chocolate chip)
Duplacsokis keksz elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy szokványos, nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A puha vajat a cukrokkal dolgozzuk össze, majd a tojással keverjük habosra.
3. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, majd végül a csokoládé cseppeket.
4. Teáskanállal tegyünk kis halmokat a sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben nőni fognak.
5. Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Ez idő alatt tovább fog még sülni. Majd szedjük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Kalóriatartalom:
Kb. 280 kcal/100 gramm