Diótorta
Kapcsolódó receptek
Glutén-és laktózmentes bociszelet (túrós kevert sütemény)
A túró a magyar gasztronómia egyik kedvelt alapanyaga. Ez az univerzális tejtermék nemcsak finom, de egészséges is, hiszen sok fehérjét és esszenciális tápanyagot tartalmaz. Persze mikor éhesek vagyunk és ennénk valami finomat, akkor nem az okoskodás számít, hanem leginkább az ízek, meg az, hogy jóllakjunk! A glutén- és laktózmentes bociszelet el fog varázsolni a kakaós […]
Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta (2015-ös országtorta újragondolása gluténmentesen)
A Somlói revolúciónál is egyszerűbben elkészíthető országtorta következik: a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta. A torta jellemzői: két vékony, csokoládés-mandulás piskóta lapok közé rejtett sárgabarack zselé, melyre vastag karamell mousse réteg kerül. Ezt megkoronázandó került rá egy karamell glazúr is. Nem kell félnünk attól, hogy ez a torta túl édes lenne, hiszen a tömény édes ízeket tökéletesen […]
Kókuszkocka
Zseniális találmány a kókuszkocka: belül omlós tészta, kívül – és enyhén a tésztába ivódva – ínycsiklandó krém, rajta sejtelmes kókuszreszelék. A kókuszkockából minden falat új élmény, mégis ismerős nosztalgiázás is egyben. Kókuszkocka hozzávalók: A piskótához: 10 db tojás 200 g gluténmentes liszt 200 g kristálycukor 1 csipet szódabikarbóna A mázhoz: 400 g laktózmentes vaj/margarin 200 […]



