Diós kosárka
Kapcsolódó receptek
Vörös bársony torta (Red Velvet)
A vörös bársony (red velvet) torta egy amerikai találmány, mely az élénk piros színéről, és bársonyosan puha tésztájáról kapta a nevét. Az ételfesték jelenléte megosztó lehet az ételekben, de ne felejtsük el, hogy ez a festékmennyiség az egész tortára vonatkozik. Ha óckodunk tőle, egyszerűen csak hagyjuk ki, vagy helyettesítsük természetes színezővel, például cékla porral. Az […]
Ecetes uborka
Nem véletlenül vált klasszikussá a ropogós, ecetes uborka szerte a világon, hiszen széles körben felhasználható, és az elkészítése sem túl bonyolult. Ha csak most ismerkedünk a befőzés világával, akkor érdemes ezzel az egyszerű recepttel kezdeni. Az alább látható mennyiség 6 db 500 ml űrtartalmú befőttesüveg megtöltéséhez elég. Ecetes uborka hozzávalók: 3 kg fürtös uborka 750 […]
Paradicsomos-tonhalas tészta
Ezt a receptet a barátnőmtől tanultam. Ő igazán felturbózva, olívabogyóval és igazi parmezánnal megszórva tálalta nekem, penne tésztával. Azóta én is gyakran készítem, az egész család szereti. Használhatunk hozzá bármilyen tésztát, valamint elkészíthető csőben sütve is. Paradicsomos-tonhalas tészta hozzávalók: 3 db tonhalkonzerv (olajos változat) 1 közepes fej vöröshagyma 500 ml paradicsomszósz só, bors 1 kk […]