Csőben sült padlizsán, cukkini
Kapcsolódó receptek
A legszaftosabb túrós tészta (sósan)
A túrós tészta tipikusan az az étel amit kevés hozzávalóból, gyorsan el lehet készíteni, az eredmény pedig mindig fantasztikus és nagyon laktató. Vannak akik ragaszkodnak a fodros kockához, de az az igazság, hogy bármilyen tészta félével el lehet készíteni. Receptünkben rendhagyó módon, gnocchival láthatjátok az elkészítését, ami elsőre furcsa választás lehet, de ha jobban belegondolunk, […]
Vaníliasodó
A vaníliasodó nagymamáink receptkönyveinek alapja volt. Rengeteg édesség-sütemény dobható fel ezzel a selymes, lágy, krémes öntettel. Vaníliasodó hozzávalók: 500 ml laktózmentes tej 1 késhegyni vanília őrlemény 5 db tojássárgája 60 g kristálycukor 20 g étkezési keményítő Vaníliasodó elkészítése: 1. A tejet a vaníliával felmelegítjük. 2. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel csomómentesre keverjük. Amikor […]
Zöldborsó krémleves
Kellene egy forró, laktató, ízletes és egészséges krémleves? Elő a zöldborsóval és még néhány összetevővel, és máris kész a hűvös napok lélekmelengetője, a zöldborsó krémleves! Zöldborsó krémleves hozzávalók: 500 g fagyasztott zöldborsó 1 közepes vöröshagyma 1 ek olívaolaj 500 ml zöldség alaplé 50 ml laktózmentes vagy vegán tejszín Zöldborsó krémleves elkészítés: 1. Felaprítjuk a vöröshagymát, […]