Kapcsolódó receptek
Egyszerű, fűszeres szilvadzsem
Ennél egyszerűbb már nem is lehet a dzsem főzés! Csupán be kell tartani néhány alapszabályt a befőzéssel és a tartósítással kapcsolatban, ezután már a kisujjunkból rázzuk ki az egészet. Egyszerű, fűszeres szilvadzsem hozzávalók: 1,5 kg szilva 750 g kristálycukor 125 ml citromlé 1 tk őrölt fahéj Egyszerű, fűszeres szilvadzsem elkészítése: 1. A szilvákat megmossuk, megfelezzük, […]
Szatmári szilvatorta – 2008-as országtorta újragondolása mentes verzióban
A 2008-ban ország tortája díjat elnyert szatmári szilvatorta a különleges ízek kedvelőinek biztosan elnyerte a szívét. Aszalt szilvás-rumos piskóta, főzött csokoládékrém, főzött marcipánkrém, tejszínhab, pörkölt dió, és aszalt szilva díszítés tökéletes összhangja jellemzi ezt a tortát. És ugyebár, a névadó, a szatmári szilvapálinka, amit az isteni finom, szatmári szilvalekvár ízére cseréltünk le. Így az egész […]
Túrós-sajtos töltött gombafejek
A gomba sokak kedvenc eledele, hiszen sokféleképpen elkészíthető, jól ízesíthető, a különböző gombáknak pedig különböző lehet a zamata. Alapvetően alacsony a kalóriatartalma a gombának, miközben mikrotápanyagokban gazdag. A túrós-sajtos töltött gombafejek sokszínűséget visznek az alapvetően gombaleves-gombapörkölt tengelyen gondolkodók gombafogyasztási szokásaiba is. Túrós-sajtos töltött gombafejek hozzávalók: 16 db nagyobb csiperkegomba 200 g laktózmentes túró 100 g […]