Kapcsolódó receptek
Citromos kosárka
A kosárkának számos változatát ismerjük, talán a citromos a legkevésbé ismert. Ideje megismerkedni vele is, mert isteni finom! Citromos kosárka hozzávalók: Az omlós tésztához: 200 g gluténmentes liszt 100 g laktózmentes hideg vaj/margarin 1 tojás 1 ek kristálycukor 1 csipet só A töltelékhez: 4 db citrom 4 egész tojás 4 tojás sárgája 240 g porcukor […]
Mézes immunerősítő (teába, forró italba)
Meghűlésre, torokfájásra, szottyos időszakokra, “valami bujkál bennem” érzésre immunerősítő “csodaszer”. Mézes immunerősítő hozzávalók: (fél literes üvegbe) -100 g gyömbér – 4 db citrom – méz Mézes immunerősítő Így készül: A gyömbért egy kiskanállal meghámoztam egyenesen az üvegbe. A 4 citrom leve és húsa szintén az üvegben landolt, majd felöntöttem annyi mézzel, hogy tele legyen. Egy […]
Pándi Meggytorta (2009-es ország tortája újragondolva, gluténmentesen)
A 2009-ben ország tortája címet elnyerő Pándi meggytorta olyan ízekkel mutatkozott be, mint a meggy és a fehércsokoládé. A torta nem a helyiségről, hanem a magyarországon legelterjedtebb meggyfajtáról kapta a nevét, ez pedig a Pándy meggy. Meggyes piskóta, meggy „lekvár”, fehércsokoládés mascarpone krém jellemzik ezt a tortát, amit már az előző két nyertes tortánál is […]