Coleslaw – amerikai káposztasaláta hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
600 g lila káposzta
330 g sárgarépa
A szószhoz:
230 g majonéz (light vagy vegán is lehet)
60 g mustár
60 g fehérborecet (almaecet, 10%-os ételecet, bármi ami van)
3 ek vöröshagyma granulátum (vagy 1 ek vöröshagyma lereszelve)
1-1,5 tk só
bors ízlés szerint
Coleslaw – amerikai káposztasaláta elkészítése:
1. A szósz hozzávalóit egy tálba mérjük és összekeverjük.
2. A káposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk, majd egy éles késsel, mandolinnal, vagy nagy lyukú reszelővel vékonyra vágjuk/lereszeljük.
3. Adjuk a szószhoz, jó alaposan forgassuk össze. A végén kóstoljuk meg, ízlés szerint ízesítsük ha szükséges.
4. Lefedve tegyük hűtőszekrénybe legalább 3 órára fogyasztás előtt.
5. Sültek, rántott ételek mellé köretként kínáljuk, vagy a teljes KFC élmény elérése érdekében, a gluténmentes KFC rántott csirke mellé is fogyaszthatjuk.