Kellemesen édes és fanyar, lágy citromos krém, ami – ha valaki ismeri már a receptjeinket – ismerős lehet, ugyanis ez a krém két alkotóelemből készül: a fehércsokis mascarpones krémből, és lemon curd-ből. Ezek duója pedig a legfinomabb citromkrémet eredményezi, ami tökéletes torták és sütemények töltelékének, és díszítőkrémének is.
Citromkrém tortába, süteményekhez és cupcake-re hozzávalók:
A fehércsokis mascarpones krémhez:
500 g mascarpone
400 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
300 g fehércsokoládé
A lemon curd-höz:
3 db citrom
3 egész tojás
150 g kristálycukor
100 g szobahőmérsékletű vaj
Citromkrém tortába, süteményekhez és cupcake-re elkészítése:
1. Előző nap elkészítjük a lemon curd-öt. A citromokat megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és egy hőálló tálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, és a cukorral vízgőz fölött besűrítjük, hőkezeljük. Maghőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletét. A szalmonella 70°C fok felett pusztul el, de vigyázzunk, hogy 75 fok fölé már ne melegítsük, mert abból rántotta lesz. Üvegbe töltjük, hagyjuk kihűlni, majd éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy kellően hideg és sűrű legyen mire a krémbe kerül.
2. A fehércsokoládét felolvasztjuk, hagyjuk pár percet hűlni, amíg a krém többi része elkészül.
3. A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni. Amikor kezd tartása lenni és besűrűsödik, hozzáadjuk a mascarponet. Habosra keverjük, és vékony sugárban bele csurgatjuk a fehércsokit.
4. Amikor elkeveredett benne, az előzőleg elkészített lemon curd-ből 300 grammot a krémbe teszünk, és robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton, vagy kézzel, spatulával beleforgatjuk.
Azonnal felhasználható, vagy hűtőbe tehetjük 1-2 órát, nem fog keményre dermedni.
Kalóriatartalom:
Kb. 390 kcal/100 gramm