Ha egyszerre van szükséged fehérjére, továbbá lassú és gyors felszívódású szénhidrátra, továbbá az ízek tekintében sem akarsz lemondani semmiről, akkor íme a csodálatos borsós-csirkés tészta, amivel energiád is lesz és jól is lakat.
Borsós-csirkés tészta hozzávalók:
500 g csirkemell filé
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgóolaj
200 g zöldborsó
500 ml alaplé
só, bors
500 g gluténmentes spagetti
Borsós-csirkés tészta elkészítése:
1. A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk. Lábasban olajat hevítünk, a felkockázott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Beletesszük a zúzott fokhagymát, majd bele tesszük a húst.
2. A húst fehérdésig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, fedő alatt puhára pároljuk a húst. Amikor a csirkemell megfőtt, beletesszük a borsót is, és fedő nélkül rotyogtassuk amíg a leve egy kissé elfő. A végén ízesítsük sóval és borssal.
3. A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük és leszűrjük.
4. A tésztára szedve tálaljuk a borsós-csirkés ragut.