Borsós-csirkés tészta
Egytál ételek

Borsós-csirkés tészta

Ha egyszerre van szükséged fehérjére, továbbá lassú és gyors felszívódású szénhidrátra, továbbá az ízek tekintében sem akarsz lemondani semmiről, akkor íme a csodálatos borsós-csirkés tészta, amivel energiád is lesz és jól is lakat.

Borsós-csirkés tészta hozzávalók:

500 g csirkemell filé
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgóolaj
200 g zöldborsó
500 ml alaplé
só, bors
500 g gluténmentes spagetti

Borsós-csirkés tészta elkészítése:

1. A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk. Lábasban olajat hevítünk, a felkockázott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Beletesszük a zúzott fokhagymát, majd bele tesszük a húst.
2. A húst fehérdésig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, fedő alatt puhára pároljuk a húst. Amikor a csirkemell megfőtt, beletesszük a borsót is, és fedő nélkül rotyogtassuk amíg a leve egy kissé elfő. A végén ízesítsük sóval és borssal.
3. A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük és leszűrjük.
4. A tésztára szedve tálaljuk a borsós-csirkés ragut.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük