Balatoni habos mogyoró (2017-es országtorta újragondolva gluténmentesen)
Kapcsolódó receptek
Hideg bogyósgyümölcs-leves
A Hideg bogyósgyümölcs-leves üdítő és egyedi lehetőség azoknak, akik valami másra vágynak gyümölcsleveseikben. Ez a gyönyörű leves friss, fanyar bogyós gyümölcsökből és egy csipetnyi cukorból készült, hogy kiegyensúlyozza az ízeket. Az eredmény egy kellemesen édes és fanyar, savanykásan zamatos gyümölcsleves, amely tökéletes a forró nyári napokra vagy egy könnyű előételnek. Hideg bogyósgyümölcs-leves hozzávalók: 500 g […]
Sűrű lencseleves sertéshússal
A lencsefőzelék receptünknél kifejtettük már, hogy miért nem csak Újévkor érdemes lencsét enni. A lencse rengeteg jó tulajdonsága mellett az íze sem elhanyagolható. Ha pedig véletlenül nem a lencsefőzelék lenne a szíved csücske, hoztunk neked egy sűrű, nagyon gazdag és laktató lencseleves receptet: Sűrű lencseleves sertéshússal hozzávalók: 300 g száraz lencse 1 nagy fej vöröshagyma […]
Halászlé
A Karácsony – de leginkább a Szenteste – egyik legfőbb étke a hal, hiszen ekkor még böjt időszak van. Magyarországon nagyon sok vacsoraasztalra kerül ilyenkor halászlé, aminek van néhány alapszabálya, és ha ezeket betartod, akkor gyakorlatilag elronthatatlan. A halászlé igazából halgulyásnak is nevezhető, így aztán az alap hozzávalóinak listája és az elkészítés módja is egy […]