A legjobb recept, ha egy egyszerű tökös süteményre vágyunk!
Sütőtökös muffin hozzávalók:
Száraz összetevők:
220 g gluténmentes liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 csipet só
200 g kristálycukor
2 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szerecsendió
1/2 tk őrölt gyömbér
1/2 tk őrölt szegfűszeg
1 csipet szegfűbors
A folyékony összetevők:
2 tojás
300 g sütőtök püré
120 ml napraforgóolaj
1 tk vanília aroma
120 ml laktózmentes (vagy növényi) tej
Sütőtökös muffin elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. A muffin tepsi mélyedéseit kibéleljük papír kapszlikkal.
2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat. Külön edényben keverjük össze a folyékony hozzávalókat is, majd a száraz összetevőket szitáljuk bele.
3. Kézi habverővel keverjük simára a tésztát, majd töltsük meg a papírkapszlikat 3/4-ig.
4. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg megemelkednek, a teteje pedig kezd megpirulni.
5. A tepsiben hagyjuk a muffinokat kihűlni. Ezután vegyük ki a muffinokat, és szórjuk meg őket porcukorral.
Sütőtökös muffin videón is:
@mardzsareta Válasz @dorina1234_ részére Sütőtökös muffin 🧡🎃🥰 a recepthez tartozó link a bio-ban kattintható👆🏻#sütőtökösmuffin #muffin #muffinrecept #okosreceptek #gluténmentes #glutenmentes #laktózmentes #laktozmentes #sütés #sütésekbe #pumpkinmuffin #pumpkinmuffins #pumpkinseason #glutenfree #glutenfreerecipes #lactosefree #baking #baketok #bakingismypassion #bakingismytherapy #bakingismylovelanguage ♬ Sunshine – WIRA
Kalóriatartalom:
Kb. 300 kcal/100 gramm