Selymes, házi sajtszósz hozzávalók:
1 ek laktózmentes vaj/margarin
1 ek gluténmentes liszt
180 ml laktózmentes tej
180 g laktózmentes cheddár sajt (reszelve)
1 csipet csípős fűszerpaprika
só, bors
Selymes, házi sajtszósz elkészítése:
1. Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, bele szórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és 1 percig pirítjuk.
2. Apránként öntsük hozzá a tejet, továbbra is kevergessük, és forraljuk 3-4 percig, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor húzzuk le a lángról, és kezdjük el bele tenni a sajtot. Először csak egy marékkal, keverjük amíg feloldódik benne, majd újabb marék sajt, újabb keverés, és így tovább amíg a sajt el nem fogy, és már nincsenek nagyobb sajt darabok a szószban.
3. Fűszerezzük egy csipet csípős fűszer paprikával, sóval és borssal.
4. Nacho chipshez, sült burgonyához, csőben sült ételekhez kínáljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 220 kcal/100 gramm