Kapcsolódó receptek
Tejszínes tenger gyümölcsei (tésztával)
Könnyen elkészíthető nyári vacsora, ami a tengerparti nyaralást idézi. Tejszínes tenger gyümölcsei (tésztával) hozzávalók: 4 ek olívaolaj 500-750 g fagyasztott tenger gyümölcsei vegyesen (kagyló, polip, rák) 200 ml laktózmentes főzőtejszín 1 közepes fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 marék friss petrezselyem 1 marék friss bazsalikom 1 tk oregánó feketebors 500 g gluténmentes penne víz és […]
Sütőtökös mousse
Sütőtökös mousse hozzávalók: 250 g laktózmentes mascarpone 220 g világosbarna cukor 1 tk őrölt fahéj 1/2 tk őrölt gyömbér 1/2 tk őrölt szegfűszeg 1 csipet szegfűbors 1 ek vanília aroma 425 g sütőtök püré 500 ml laktózmentes habtejszín 50 g porcukor A karamellizált sütőtök kockákhoz: 1 ek laktózmentes vaj 100 g nyers sütőtök 1 ek […]
Marmalade – avagy a narancslekvár
Marmalade – avagy a narancslekvár hozzávalók: 1 kg kezeletlen héjú narancs 1 citrom 1,5 kg kristálycukor Marmalade – avagy a narancslekvár elkészítése: 1. A narancsokat mossuk meg és alaposan dörzsöljük le a héját, majd zöldséghámozóval a narancssárga részeket vágjuk le. Vigyázzunk, hogy fehér héj rész ne kerüljön bele. A narancshéjat vágjuk vékony csíkokra és tegyük […]