Zöldfűszeres húsgolyó
Kapcsolódó receptek
Hummusz
Renesszánszát éli a csicseriborsó ebben a fantasztikusan finom, vegán, tápláló hummuszban. Az külön nagyszerű a hummuszban, hogy pofonegyszerű elkészíteni. Hummusz hozzávalók: 2 csicseriborsókonzerv (2×400 g) 2 gerezd fokhagyma fél citrom leve 2 ek tahini (szezámpaszta) 2 extra szűz olívaolaj 1 tk őrölt kömény só, bors Hummusz elkészítése: 1. A csicseriborsót leszűrjük. Igazán krémes lesz a […]
Egészben sült csirke velesült zöldségekkel
Tagadhatatlanul beköszöntött az ősz (végre). Érdemes megünnepelni egy fejedelmi csirkesülttel, méghozzá velesült zöldségekkel. Egészben sült csirke velesült zöldségekkel hozzávalók: 1 egész tanyasi csirke (kb 1,5 kg) 1,5 kg gyökérzöldség (ízlés szerint répa, fehérrépa, cékla stb) 2 db vöröshagyma 1 citrom só, bors A fűszervajhoz: 100 g laktózmentes vaj/margarin 1 marék friss petrezselyem 1 ág friss […]
Zellerkrémleves
A zellergumót önmagában nagyon kevesen használják. Pedig kiváló vitaminforrás, és alacsony kalóriatartalmú zöldség. Nemcsak a húslevesbe főzve állja meg a helyét, hanem ízletes krémlevesként is. Zellerkrémleves hozzávalók: 1 db nagyobb zellergumó (kb 400 g) 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 evőkanál olaj 500 ml zöldség alaplé vagy víz 200 ml […]