Zöldfűszeres húsgolyó
Kapcsolódó receptek
Epres piskótatekercs
A csodás friss eprek egy újabb remek felhasználási módja! Epres piskótatekercs hozzávalók: 5 tojás 100 g gluténmentes liszt 1 csipet szódabikarbóna 100 g kristálycukor 500 g friss eper 500 ml laktózmentes habtejszín 2 csomag habfixáló 100 g porcukor Epres piskótatekercs elkészítése: 1. Elkészítjük az 5 tojásos világos piskótát normál méretű szögletes tepsiben. 2. Egy konyharuhát […]
Mazsolás cookie
Kekszből sosem elég, és bár hiába a napfényes, madárcsicsergős szép idő, borult napokon még most is jól tud esni ez az őszies ízvilágú mazsolás cookie. Mazsola helyett bármilyen tetszés szerinti aszalt gyümölccsel elkészíthető. Mazsolás cookie hozzávalók: 250 g gluténmentes liszt 8 g szódabikarbóna fél tk őrölt fahéj csipet só 80 g mazsola 100 g laktózmentes […]
Mi az a csípősre melegítés, és miért kellene már elfelejteni?
A cukrászatban csípősre melegítésnek hívjuk azt, amikor a tojást (akár szétválasztva, akár egészben) addig melegítjük – általában vízgőz felett -, amíg az ujjunkat meg nem „csípi”, tehát már elég meleg ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen belenyomni az egész kezünket. De persze ezt remélhetőleg senki nem szeretné megpróbálni. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy ez kizárólag […]