Az utolsó kerti grillezések remek alkalmak arra, hogy kipróbáld ezt a különleges burgonyasaláta receptet.
Lilahagymás burgonyasaláta hozzávalók:
500 g apró szemű burgonya
1 nagy fej lilahagyma
200 g feta sajt
2 marék friss petrezselyem
2 ek olívaolaj
Lilahagymás burgonyasaláta elkészítése:
1. A burgonyát annyi hideg vízben tegyük fel főni, amennyi éppen ellepi. A vizet alaposan sózzuk meg. A burgonyákat nem szükséges meghámozni, így viszont főzés előtt alaposan mossuk meg és dörzsöljük le róla az esetleges koszt.
2. Amikor a burgonya megpuhult, szűrjük le, és a burgonya méretétől függően vágjuk fel, kb 2 centis darabokra.
3. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe majd vékonyan szeleteljük fel. Folyó víz alatt mossuk meg, így veszít az erejéből (kihagyható).
4. A feta sajtot 1 centis kockákra vágjuk, a petrezselymet tépkedjük össze a kezünkkel.
5. A burgonyát, hagymát, feta sajtot, petrezselymet és olívaolajat tegyük egy nagy tálba, és alaposan forgassuk össze a hozzávalókat.
6. Hidegen tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 60 kcal/100 gramm