Lilahagymás burgonyasaláta
Saláták

Lilahagymás burgonyasaláta

Az utolsó kerti grillezések remek alkalmak arra, hogy kipróbáld ezt a különleges burgonyasaláta receptet.

Lilahagymás burgonyasaláta hozzávalók:

500 g apró szemű burgonya
1 nagy fej lilahagyma
200 g feta sajt
2 marék friss petrezselyem
2 ek olívaolaj

Lilahagymás burgonyasaláta elkészítése:

1. A burgonyát annyi hideg vízben tegyük fel főni, amennyi éppen ellepi. A vizet alaposan sózzuk meg. A burgonyákat nem szükséges meghámozni, így viszont főzés előtt alaposan mossuk meg és dörzsöljük le róla az esetleges koszt.
2. Amikor a burgonya megpuhult, szűrjük le, és a burgonya méretétől függően vágjuk fel, kb 2 centis darabokra.
3. A lilahagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe majd vékonyan szeleteljük fel. Folyó víz alatt mossuk meg, így veszít az erejéből (kihagyható).
4. A feta sajtot 1 centis kockákra vágjuk, a petrezselymet tépkedjük össze a kezünkkel.
5. A burgonyát, hagymát, feta sajtot, petrezselymet és olívaolajat tegyük egy nagy tálba, és alaposan forgassuk össze a hozzávalókat.
6. Hidegen tálaljuk.

Kalóriatartalom:

Kb. 60 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük