Gnocchi imádatunk legújabb részében hazai vizekre evezünk. Ezúttal olaszosan, paradicsom szósszal és bazsalikommal a főszerepben készítettük el.
Olaszos gnocchi hozzávalók:
500 g gluténmentes száraz gnocchi
200 g kockázott császárszalonna
400 g paradicsomszósz
1 marék friss bazsalikom
1 tk fokhagymapor
só, bors
50 ml laktózmentes tejszín
Olaszos gnocchi elkészítése:
1. A gnocchit lobogó sós vízben megfőzzük. Amikor a víz felszínére emelkedik a tészta elkészült, szűrjük le.
2. A császárszalonnát hideg serpenyőben pirosra sütjük.
3. Egy lábasba öntjük a paradicsomszószt, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt (vagy friss) fokhagymával, végül az apróra vágott friss bazsalikommal. Bele öntjük a tejszínt, egyet forralunk rajta.
4. Hozzáadjuk a szalonna kockákat, bele szedjük a kifőtt tésztát, alaposan elkeverjük.
5. Reszelt sajttal és friss bazsalikom levéllel díszítve tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 300 kcal/100 gramm