Valljuk be, mindenkivel előfordult már, hogy mellé nyúlt a dinnye vásárlásakor, és addig hagytuk poshadni a hűtőben a nemannyira édes dinnyét, amíg tényleg csak az maradt, hogy kidobjuk. Mostantól nem kell bánkódni a megmaradt dinnye miatt! Készíts belőle salátát!
Dinnyesaláta fetasajttal, lilahagymával hozzávalók:
3 kg dinnye
1 nagyobb lilahagyma
400 g feta sajt
2 ek balzsamecet
1 csokor fris bazsalikom
1 csokor friss menta
Dinnyesaláta fetasajttal, lilahagymával elkészítése:
1. A dinnyéről levágjuk a héját, a magokat kikapargatjuk és felkockázzuk. Egy nagy keverőtálba tesszük.
2. A lilahagymát félbe vágjuk, majd felkarikázzuk. A fetasajtot kockákra, a fűszernövényeket finomra vágjuk.
3. Mindent rádobálunk a dinnyére, meglocsoljuk balzsamecettel, alaposan összeforgatjuk, és fogyaszhatjuk is.
Kalóriatartalom:
Kb. 90 kcal/100 gramm