Bundáskenyér édesen, ha egy igazán bőséges és laktató reggelire vágysz, de már unod a sós változatot.
Édes bundáskenyér (francia pirítós) hozzávalók:
2 db tojás
1 tk vanília aroma
50 ml laktózmentes/növényi tej
1 csipet fahéj
4 szelet gluténmentes (vagy a diétánknak megfelelő) kenyér
olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
méz
gyümölcsök ízlés szerint
Édes bundáskenyér (francia pirítós) elkészítése:
1. A tojást összekeverjük a vaníliával, tejjel és fahéjjal.
2. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon 1-1 percig áztatjuk benne.
3. Serpenyőben olajat hevítünk, és a aranybarnára sütjük a bundáskenyereket. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk róla a felesleges olajat.
4. Tálaláskor bőven locsoljuk meg mézzel, tegyünk rá vagy mellé friss gyümölcsöket.
Kalóriatartalom:
Kb. 250 kcal/100 gramm