Epres piskótatekercs – sütés, tekerés, kihűlés, töltés, evés – ez a helyes sorrend
Kapcsolódó receptek
Jalebi
Ez a fánk szerű, olajban sült, cukorszirupban áztatott desszert nagyon közkedvelt street food Indiában. A cukorszirupot kardamommal, sáfránnyal és rózsavízzel is szokás ízesíteni, de mivel ezek nem feltétlenül találhatóak meg minden magyar háztartásban, egy egyszerűbb fűszerezést választottunk. Igazi kalóriabomba, amiből tényleg nem lehet sokat enni egyszerre, annyira édes, de mindenképp érdemes elkészíteni és megkóstolni. A […]
Gulyásleves
Nem is gondolnánk amikor életmódváltásról van szó, hogy a kedvenc ételeink már eleve beilleszthetők a diétánkba. Hiszen a gulyásleves eleve glutén, tej, és tojásmentes, kalória pedig ahhoz képest alig van benne, hogy mennyire tápláló étel! Gulyásleves hozzávalók: 1 kg sertéscomb 1 nagy vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 3 db sárgarépa 3 db fehérrépa 1 db paprika […]
Karamellás flán – sűrített tej nélkül
Elsők között került fel a karamellás flán receptünk, amelynek egyik alapanyaga a sűrített tej. Most azoknak kedvezünk akik nem tudnak hozzájutni, vagy nem volt idejük elkészíteni otthon, hiszen ez a flán sűrített tej nélkül készült. Ezáltal sokkal lágyabb az állaga, és a kalória tartalma is kedvezőbb. Karamellás flán – sűrített tej nélkül hozzávalók: 10 tojás […]